פוסט: עונשי מאסר למעורבים בפרשת העוקץ הליטאי

מאמרים נוספים

קטגורית מאמרים

ממוצע זמן קריאה: 2

עונשי מאסר למעורבים בפרשת העוקץ הליטאי

ממוצע זמן קריאה: 2 דקות

עונשי מאסר בפועל נגזרו על עשרת המעורבים בפרשת "העוקץ הליטאי"

בין השנים 2017-2015, פעלו הנאשמים להשגת פרטים אישיים של קשישים, שמם, מספרי הטלפון שלהם ועיר מגוריהם. מדובר בכ-250 קשישים, שלחלקם מלאו תשעים שנים ויותר ומתלוננים נוספים, כולם עולי חבר העמים דוברי השפה הרוסית מכל רחבי הארץ. לאחר השגת הפרטים, גורמים עברייניים בליטא יצרו קשר עם הקשישים, שוחחו איתם בשפה הרוסית והציגו עצמם כעורכי דין או כרופאים. מטרתם הייתה להניע את הקשישים לתת להם את כספם.

לחלקם נאמר כי אחד מקרובי משפחתם היה מעורב בתאונה שבה הוא עצמו נפגע, שהוא מקבל טיפול רפואי בבית החולים ולכן אינו יכול לדבר באופן ברור. כמו כן, נאמר לקשישים שאותו קרוב פגע באדם נוסף באופן חמור, ושהוא זקוק לניתוח בהול שעלותו מסתכמת בעשרות ואף במאות אלפי שקלים או דולרים.

בחלק מהמקרים הוסיפו הליטאים שבני משפחתו של הנפגע רוצים להגיש תלונה במשטרה נגד קרובי המשפחה של הקשישים, וכן תביעה אזרחית בסכומי עתק. אם לא די בכך, אמרו לקשישים שהתלונה במשטרה עלולה להביא למאסר של קרוב המשפחה שלהם למשך מספר שנים.

כדי לוודא שהקשישים סומכים עליהם, אמרו הליטאים שהם נמצאים בקשר עם קרובי המשפחה של האדם שנפגע, וכן שהם יכולים לייצג את הקשישים וקרוביהם. הליטאים עודדו את הקשישים להציל את קרוב משפחתם מתלונה במשטרה, ממאסר ותשלום סכומי עתק כאמור, ולמסור לנציג שישלח אליהם כסף מזומן.

בעקבות האיומים והשקרים השיטתיים מסרו המתלוננים לנאשמים כ-2 מיליון שקלים. את כספי הסחיטה, חילקו בינהם הנאשמים והליטאים.

הכסף שמסרו היה מקצבאות שונות או מחסכונות שנאספו בעמל רב במשך שנים ארוכות. חלק מהכסף היה מיועד לקיום יום-יומי ואף הוחזק על ידי הקשישים למימון הוצאות קבורתם. בכמה מקרים אף לוו הקשישים אלפי שקלים מהשכנים כדי לשלם לנאשמים. כתוצאה ממעשיהם נפגעו הקשישים כלכלית, ואף בריאותם התדרדרה. 

כדי להעמיד לדין ולהרשיע את המעורבים בפרשה, קשישים רבים הובאו לעדות בבית המשפט. מצבם הבריאותי לא אפשר לחלקם להגיע, ולכן עדותם נשמעה בשידור וידאו בזמן אמת, באמצעות פרקליט שהגיע לביתם.

הנאשמים הורשעו, כל אחד לפי חלקו, בביצוע מאות עבירות של סחיטה באיומים. שני הנאשמים המרכזיים בפרשה, דימיטרי אנטונוב ודמיטרי קדיוליץ נידונו לעונשי מאסר של 7.5 שנים ו-6.5 שנים, ופיצוי למתלוננים בסך של 200,000 ₪ כל אחד. על שאר הנאשמים הוטלו עונשי מאסר משמעותיים ותשלום פיצוי למתלוננים.

עו"ד רננה לוי מפרקליטות מחוז דרום (פלילי), אשר ניהלה את כלל התיקים בביהמ"ש: "מעשי הנאשמים פגעו באמונם של הקשישים בבני האדם וגרמו להם נזקים נפשיים מתמשכים, מהם הם סובלים עד היום. הפרקליטות עמדה על כך כי על כל הנאשמים בפרשה יוטלו עונשי מאסר בפועל וכן כי יושבו כספים לקשישים בהקדם האפשרי על מנת שיזכו לראות את הכסף בעודם בחיים, ואכן מרבית הנאשמים שילמו סכומי כסף גדולים למתלוננים על מנת להשיב את דמי הסחיטה".

התיק נוהל על ידי עו"ד עפרה לוי ועו"ד רננה לוי מפרקליטות מחוז דרום (פלילי).

החדשים שלנו

השאירו תגובה למערכת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו תגובה

צרו קשר

מאמרים נוספים

נשמח לשיתף הדף שלנו :-)