פוסט: המלצות האיגוד הישראלי לכוויות לקראת חג החנוכה

יורם קראוס: מודל לחדשנות ותרומה לקהילה

ממוצע זמן קריאה: 3 דקות

קרא עוד »
ממוצע זמן קריאה: 2

המלצות האיגוד הישראלי לכוויות לקראת חג החנוכה

ממוצע זמן קריאה: 2 דקות

האיגוד הישראלי לכוויות, המהווה חלק מתוך האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית בהסתדרות הרפואית, מעניק המלצות בטיחות לקראת חג החנוכה ומזכיר כי שימוש באש ובשמן רותח עלולים לגרום לכוויות או לשריפה. מומחי האיגוד הישראלי לכוויות מדגישים כי עיקר הסכנה בחג החנוכה היא בכוויות של ילדים, כתוצאה מהדלקת נרות או טיגון סופגניות ולביבות. מנתוני משרד הבריאות וארגון בטרם עולה כי ילדים בקבוצת הגיל 0 עד 4 הם בעלי הסיכון הגבוה ביותר להיפגע והם מהווים כ – 78% מנפגעי הכוויות. כ – 84% מהילדים שנפגעים מכוויות, נפגעים בבית, מרביתם במטבח או בסלון. על פי הערכות במערכת הבריאות, בכל שנה במהלך תקופת חג החנוכה, נרשמת עליה מדאיגה של כ – 25% בפניות לבתי החולים עם כוויות בעיקר בקרב ילדים. באיגוד לכוויות מסבירים שילדים אשר נפגעו באופן חמור כתוצאה מכוויה, עלולים לשלם על כך בחייהם או לסבול מהשפעות ניכרות על איכות שארית החיים ולכן ממליצים להורים להקפיד על כללי זהירות.

המלצות האיגוד הישראלי לכוויות לקראת חג החנוכה

המלצות האיגוד הישראלי לכוויות לקראת חג החנוכה

  • הדלקת נרות יש לעשות תמיד בהשגחת הורה ובעזרתו. אין להשתמש לצורך ההדלקה בשום אמצעי מלבד גפרורים או מצית שנועד להדליק את הגז. יש לאחסן את הגפרורים והמצית מחוץ להישג ידם של ילדים בארון גבוה או נעול.
  • יש למקם את החנוכייה לאחר ההדלקה, רחוק מקרבת ילדים ואסור להשאיר חנוכייה דולקת ללא השגחה. כאשר כל המשפחה הולכת לישון יש לכבות את החנוכייה במידה והיא עדיין דולקת. יש לזכור שנרות הם מקור לאש גלויה העלולה להתלקח.
  • חשוב להימנע מלהניח את החנוכייה על משטח העשוי מחומר דליק כמו עץ, אלא רק על שיש, זכוכית או מתכת ולוודא שאין בקרבתה קרטון, נייר או חומר דליק אחר.
  • בעת טיגון לביבות או סופגניות, יש להשגיח ולמנוע מהילדים להתקרב אל המחבת או הסיר ואף רצוי להניח את כלי הטיגון, על להבות הגז או הכיריים הקרובות יותר לקיר.
  • במקרה של כוויה יש לשפוך מים פושרים על המקום למשך מספר דקות ובמקביל להזעיק את כוחות ההצלה או לפנות לבית החולים. קירור מהיר בעזרת מים מונע את נזק החום המתקדם, מחייה תאים שנפגעו ומקל על הכאבים. לכן השימוש במים פושרים על אזור הכוויה הוא יעיל ובטוח להאטה ועצירה של השפעת החום מהאזור הנפגע. (אין להשתמש בקרח).

באיגוד הישראלי לכוויות מוסיפים כי: "מדינת ישראל לא ערוכה מספיק להתמודדות עם אירוע כוויות רב נפגעים, מצבנו היום לוקה במחסור חמור בתשתיות ובתקציבים. המצב  מטריד במיוחד לגבי ילדים, היות ובארץ כיום אין אפילו מיטה אחת ייעודית לטיפול נמרץ בכוויות בקרב ילדים". באיגוד לכוויות המהווה חלק מהאיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית מדגישים כי: "כוויות הן פגיעה מורכבת אשר יכולה להחמיר ולגרום לנזק בשלב החריף או הממושך. יש לטפל בנפגע באופן מיידי באמצעות צוות מיומן ובעל ניסיון תוך שימוש במיטות ייעודיות המאפשרות מתן טיפול נמרץ שמטרתו היא מניעת זיהומים וריפוי מהיר של הכוויה תוך שמירה על נוחות מרבית לנפגע". באיגוד מזכירים כי: "כבר בשנת 2012, בעקבות אסון השריפה בכרמל, הוציא משרד הבריאות חוזר מקיף, בו הוצגה הכוונה להקים ארבעה מרכזי כוויות ארציים הכוללים מיטות טיפול נמרץ ייעודיות לטיפול בכוויות. עד היום למרבה הצער בחלוף כמעט 8 שנים מהחוזר וכ – 9 שנים מאסון הכרמל, הוקם רק מרכז כוויות אחד. מדובר בצורך לאומי חיוני ממדרגה ראשונה".

החדשים שלנו

השאירו תגובה למערכת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו תגובה

צרו קשר

מאמרים נוספים

נשמח לשיתף הדף שלנו :-)