פוסט: אושר החוק להגבלת הפרסום על מוצרי טבק

ממוצע זמן קריאה: 3

אושר החוק להגבלת הפרסום על מוצרי טבק

ממוצע זמן קריאה: 3 דקות

יום היסטורי בכנסת: אושר החוק לגבלת הפרסומות והשיווק של מוצרי טבק

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק הגבלת הפרסומת והשיווק של מוצרי טבק (תיקון מס' 7), התשע"ט-2018 של חברי הכנסת איתן כבל, יהודה גליק, איל בן ראובן וקבוצת חברי כנסת.

הצעת החוק כוללת תיקון מקיף לחוק הגבלת הפרסומת והשיווק של מוצרי טבק, ובמסגרתו מוצע להרחיב את תחולת החוק, החל היום רק על טבק ומוצריו, כך שיחול על מוצרי עישון נוספים דוגמת סיגריה אלקטרונית. בנוסף, מוצע לקבוע איסור כולל על פרסומת למוצרי עישון, למעט רשימת חריגים מצומצמת של פרסומות מותרות, הכוללת בין היתר פרסומות בעיתונות המודפסת בכפוף להגבלות ובהן פרסום מודעה בדבר נזקי העישון, השווה בשטחה לשטח הפרסומת. כמו כן מוצע לקבוע הגבלות ואיסורים נוספים לגבי ייצור ושיווק מוצרי עישון, ובכלל זה איסור הצגת מוצרי עישון למכירה למעט בחנויות ייעודיות או בחלק נפרד בחנות שאינו גלוי לעין; הגדלת שטחי האזהרה שחובה לכלול בפרסומות מותרות ועל גבי אריזות מוצרי העישון; תנאים לייצור ושיווק של סיגריה אלקטרונית שריכוז הניקוטין שבה גבוה מהריכוז שנקבע בדירקטיבה האירופית;  חובה לייצר ולשווק מוצרי עישון בחפיסות ובאריזות אחידות וחובות דיווח של יצרנים ויבואנים של מוצרי עישון אודות רכיבי המוצר והסכנות הכרוכות בהם.

סיגריות. סיבות מוות בישראל סרטן במקום הראשון

בדברי ההסבר נכתב: "בשנים האחרונות החל ייצורם ושיווקם של מגוון מוצרי עישון נוספים, כגון מוצרים המתבססים על חומר ממקור צמחי וסיגריות אלקטרוניות. חלק מהמוצרים מבוססים על מנגנון בעירה, חלקם על חימום ללא בעירה וחלקם על אידוי. חלק ממוצרי העישון האמורים מכילים ניקוטין, שהוא החומר הממכר הנמצא בטבק ומופק ממנו. מוצרים אחרים, גם אם אינם מכילים טבק או ניקוטין, משמשים לעישון וטומנים בחובם סיכונים לבריאות, בין היתר עקב חשיפת הסביבה לעישון פסיבי. כמו כן, מאפייני השימוש במוצרי העישון, הדומים במקרים רבים למאפייני השימוש בטבק ובמוצריו, מביאים לכך שהמשתמשים במוצרי עישון שאינם מוצרי טבק, ובפרט בגיל צעיר, נוטים לעבור בהמשך לשימוש במוצרי טבק.  הצעת החוק המתפרסמת בזה נועדה להקטין את חשיפת הציבור למוצרי עישון ולפרסומות לאותם מוצרים על ידי שינוי ברירת המחדל הקבועה היום בחוק.  ההצעה נועדה להגן במיוחד על מי שאינו מעשן, ובפרט צעירים ומעשנים לשעבר, מפני השפעות הפרסומת, ובהן יצירת תדמית חיובית למוצרי העישון."

סיבות מוות בישראל

ח"כ איל בן ראובן: "זהו יום היסטורי וניצחון חשוב במלחמה שאני מנהל נגד תופעת העישון בישראל . הצעה זו נכתבה מתוך תחושת חובה להציל את גופם ונפשם של ילדינו שמתפתים ומתמכרים למוצרי העישון ומשלמים לאחר מכן מחיר בריאותי וכלכלי כבד בבגרותם, אנחנו נלחמים על חייהם של בני הנוער."

ח"כ יהודה גליק בירך מעל הדוכן את ברכת שהחיינו ואמר: "אני נמצא בסערת רגשות כשאני רואה את החוק המשמעותי ביותר שעבר בכנסת ה-20, חוק שכולו חיי אדם. אין ספק שהיום מדינת ישראל היא מדינה טובה יותר. החוק הזה מונע לפי כל הגורמים המקצועיים 300 אנשים מתים מידי שנה."

ח"כ דב חנין: "מדובר בפיקוח נפש, לא פחות. מרגש לראות שלעיתים האינטרס הציבורי מנצח את האינטרסים הכלכליים של חברות הטבק ובעלי אינטרסים, שהפעילו לחצים אדירים במסדרונות הכנסת כדי לבלום את החוק."

ח"כ יעל גרמן: "הצבעתי נגד בגלל הכתם שעל החוק וזו החרגת העיתונות. אסור היה להחריג את העיתונות אבל כולם מפחדים מהם אז אני לא מפחדת מהם. אני אדאג לכך שבסופו של דבר לא יחריגו את העיתונים."

ח"כ איתן כבל:  "8,000 איש מתים מדי שנה מנזקי עישון והחוק הזה הוא בשורה לבריאות הציבור ויציל חיי אדם. זה אחד החוקים הכי קשים שהעברתי בימי חיי. עמדנו מול כוחות אדירים בעלי השפעה עצומה והצלחנו למרות הכל להוביל מהפכה של ממש שתסגור את שער העישון בפני צעירים."

החדשים שלנו

השאירו תגובה למערכת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו תגובה

צרו קשר

מאמרים נוספים

נשמח לשיתף הדף שלנו :-)