פוסט: התאחדות התעשיינים החלה בפריסת מכשירי סופיה במפעלים חיוניים לבדיקת קורונה מהירה תוך 15 דקות

מאמרים נוספים

קטגורית מאמרים

ממוצע זמן קריאה: 3

התאחדות התעשיינים החלה בפריסת מכשירי סופיה במפעלים חיוניים לבדיקת קורונה מהירה תוך 15 דקות

ממוצע זמן קריאה: 3 דקות

נשיא התאחדות התעשיינים: "מערך הבדיקות כבר מוכיח את עצמו. סופיה מסייעת לנו לצד כלים נוספים, לשמור על רציפות תפעולית והמשכיות עסקית בתעשייה"

בצל המשך המאבק בנגיף הקורונה, הודיעה התאחדות התעשיינים, על פריסת הטכנולוגיה החכמה של מכשירי סופיה במפעלים חיוניים לזיהוי נגיף הקורונה תוך 15 דקות ללא תלות במעבדה או צורך בשינוע דגימות. בימים הקרובים יוכלו גם יתר העסקים חברי התאחדות התעשיינים לבצע בדיקת קורונה מהירה באמצעות סופיה ולקבל את תוצאות הבדיקה במקום. הבדיקה תהיה חלק ממערך "מגן תעשייה" שמפעילה ההתאחדות בקרב חברות התעשייה. מטרת המערך היא לאפשר רציפות ייצורית בישראל, לצד הקורונה והיא כוללת גם הכשרה של חוקרים אפידמיולוגיים בחברה, הפעלת מוקד 24/7 הנותן מענה לסוגיות המתעוררות כתוצאה מהפעילות תחת הקורונה, עמידה בהנחיות קפדניות למיזעור סכנת ההדבקות במקום העבודה ועוד.

ד"ר רון תומר נשיא התאחדות התעשיינים אמר כי: "הטכנולוגיה החדשנית של סופיה מצטרפת היום לארסנל הכלים והפעולות שאנו יוזמים מאז תחילת המשבר כגון בדיקות אפידמיולוגיות ויישום תוכניות לקטיעת שרשראות הדבקה במקומות עבודה, על מנת לאפשר למשק לפעול לצד המאבק בנגיף. הקורונה כפתה עלינו את אחד ממצבי החירום הגדולים שבהם נתקלה התעשייה הישראלית במאה השנים האחרונות, אך יחד עם זאת מערך הבדיקות המהירות כבר מוכיח את עצמו ועוזר לנו להחזיר את התעשייה לשיגרה בטוחה לצד אילוצי הקורונה. בימים הקרובים תוכל התעשייה המקומית, המעסיקה למעלה מ – 500 אלף עובדים, לבצע בדיקה חכמה ולקטוע את שרשרת ההדבקה תוך 15 דקות".

דר רון תומר נשיא התאחדות התעשיינים - צילום - דוברות ההתאחדות התעשיינים

בדיקת  40  עובדים בשעה לזיהוי מהיר תוך 15 דקות

סופיה היא בדיקת קורונה מהירה, אשר אושרה לאחרונה על ידי מינהל המזון והתרופות האמריקאי ה-FDA, ומשרד הבריאות ומהווה פריצת דרך בהיותה בדיקת האנטיגן הראשונה בעולם לזיהוי קורונה. לבדיקת סופיה קיימים נכון להיום  96.7%  רגישות וכן 100% ספציפיות לזיהוי אנטיגן הקורונה. סופיה מיועדת לזיהוי נגיפי קורונה תוך  15 דקות בלבד עם יכולת לבצע בדיקות לכ – 40 עובדים בשעה בצורה המאפשרת לקטוע את שרשרת ההדבקה באופן יעיל ואפקטיבי, ללא תלות במעבדה או צורך בשינוע דגימות.

בישראל כבר הותקנו עד היום מאות מכשירים, בבתי אבות, בדיור מוגן ומוסדות גריאטריים במסגרת פרויקט מגן אבות ואימהות, בשרותי בריאות כללית, במכבי שרותי בריאות, בקופת חולים מאוחדת, בלאומית שרותי בריאות, בצבא, במשטרה ובשירות בתי הסוהר. בהמשך תותקן הטכנולוגיה של סופיה גם בעוד מקומות עבודה ובעתיד גם בבתי מלון גדולים, ובקניונים.

ללא הוצאות שינוע דגימות או השקעת משאבים למבנה

ברחבי ארצות הברית פועלים כבר נכון להיום, כ – 55 אלף מכשירי סופיה וישראל היא המדינה הראשונה בעולם מחוץ לארצות הברית שקיבלה את הטכנולוגיה. לאחרונה הצטרפו עוד מדינות כמו בריטניה, צרפת, אירלנד, הולנד, דנמרק, גרמניה וסלובניה, כך שבכל שבוע כבר מתבצעות ברחבי העולם כ – 2 מיליון בדיקות סופיה. עלות הטכנולוגיה של סופיה היא כשליש מעלות בדיקת מעבדה רגילה, ללא הוצאות שינוע דגימות או השקעת משאבים למבנה. לצורך הכנסתה לארץ בתוך מספר שבועות, הוקם מערך של כ –  2,500  אנשי צוות רפואי שעברו הדרכה ללא כל השקעה כספית נוספת.

פיילוט במעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות

מתחילת פעילותה בישראל לפני מספר שבועות כבר בוצעו בעזרת סופיה כ – 70 אלף בדיקות מהירות ובשבועות הקרובים מספר הבדיקות עתיד לצמוח ל-200 אלף. הכנסת מכשירי סופיה לשימוש בישראל נעשתה לאחר פיילוט שנמשך מספר חודשים על ידי המעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות ועל ידי מד"א, במסגרתו בוצעו אלפי בדיקות בעזרתה.

לצד ההצלחה בנגישות לסופיה, עדיין מתבצעים תהליכי תיקוף של הבדיקה בשטח, למניעת התכנות של טעויות נדירות בביצוע פרוטוקול הבדיקה ובתפעול המכשיר. בהתאם לכך עורך הצוות של סופיה ישראל, בירור נסיבות המקרה ולאחריו ריענון בהנחיות משרד הבריאות והוראות היצרן, תאגיד קווידל (Quidel) בארצות הברית.

אין עוררין על כך שבדיקות הקורונה הרגילות שנעשות כיום בתוך המעבדות בישראל הן בעלות דיוק גבוה יותר, אך תהליך הפענוח שלהן ממושך יחסית. סופיה אינה מיועדת להחליף את בדיקות המעבדה אלא לסייע במתן מענה מהיר במקומות שמשרד הבריאות וקופות החולים יזדקקו לה בקטיעת שרשרת ההדבקה ביעילות, דבר אשר יסייע ביציאה מבוקרת מהסגר השני, חזרה לשגרה ומניעת סגר שלישי.

כמו סמארטפון

אחד החידושים המדעיים של סופיה היא העובדה שהמכשיר הוא כמו סמארטפון, המתממשק למחשב כך שניתן במהירות להעביר את תוצאות הבדיקה למשרד הבריאות בלי אובדן נתונים בדרך. משרד הבריאות כבר פיתח והקים מערכת דיווח ממוחשבת ומתקדמת לסופיה והיא כבר הוטמעה בישראל.

להודעת ה – FDA על אישור סופיה לבדיקת קורונה לחצו כאן.

החדשים שלנו

השאירו תגובה למערכת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו תגובה

צרו קשר

מאמרים נוספים

נשמח לשיתף הדף שלנו :-)